Huskeregler ved leie av kontorlokaler

09.12.2015 11:26

 

 

  • Start tidlig og bruk god tid

Det verste en kan gjøre når leiekontakten din går mut slutten, er å vente til rett før utløps datoen av kontrakten før du starter kontorsøket. Bruk god tid, ha flere alternativer og vær bevisst på hva du leter etter. Det er ingenting som er værre enn å inngå en leieavtale i et lokale som ikke passer til dine forventninger eller krav, bare fordi du startet for sent.

 

 

  • Be om hjelp

Når du har gjennomført en analyse over behovet for lokalet bør du be om hjelp, enten fra en profesjonell rådgiver, megler eller en gårdseier. Mange meglere og gårdseiere har mange objekter, så det kan være at de har noe til enhver smak.

 

  • Leiekontrakten

Å skrive under på en leiekontakt kan være en veldig risikal handling hvis man ikke avklarer viktige forhold i kontrakten. En grundig kontrakt vil sikre at du slipper mye av de som gårdeier og leietaker krangler om.

For mange leietakere er fleksibilitet veldig viktig og det kan være lurt å få adgang til fremleie av lokalene dersom man ender opp med for stort kontorareal. Mulighet for å kunne flytte til et større kontorareale, dersom det er sannsynlig at din bedrift trenger større areal i tiden fremover, er også en god ting. Ofte kan dette være en vinn vinn situasjon for både gårdseier og leietaker.

 

Noen ganger kan du ha behov  for å inngå korte leiekontrakter og da er det ofte forhold som må vektlegges mer enn ved en standard leiekontrakt.

 

 

  • Flytting

Å flytte er en komplisert prosess hvor det er mye man skal passe på. Søk deg frem til ulike flytte tips på nett, lag en flytteplan og bruk denne sjekklisten ved flytting. Det kan også være lurt å dokumentere flytteprosessen.

 

  • Under leieforholdet

Etter man har underskrevet leiekontrakten og flyttet inn er det ikke bare å la det skure og gå gjennom leieforholden før man enten reforhandler eller flytter igjen. Det er viktig å være oppmerksom på leietaker vedlikeholdsplikt. Å ikke være oppmerksom på disse pliktene kan være en dyr affære ved tilbakelevering av lokalene.

 

Vi anbefaler at leietaker og gårdseier setter seg sammen og lager en vedlikeholdsplan slik at man ikke får problemer underveis eller ved tilbakelevering. 

Søk etter kontorlokaler

MatchOffice er en portal som har samlet alle norske næringslokaler til leie både innenfor kontor, lager og butikklokaler.

Bestill informasjon om de næringslokaler du finner interessante og få etablert den første kontakten med utleieren. 

Finn kontorlokaler til leie:

Finn Kontorlokaler

Er du utleier?

Starte bedrift i Oslo

Vil du starte bedrift i Oslo? Her kan du finne informasjon og råd om hvordan du kommer igang. Trykk på linken under og utforsk mulighetene ved å etablere sin bedrift i Oslo regionen.

 Besøk Oslobusinessregion.no